روند گسترش روزافزون معاملات و تجارت های بین المللی، از ابتدا با مشکلاتی مواجه بود و شاید مهم ترین مشکلی که معاملات بین المللی با آن دست به گریبان بود، وجود واسطه های متعدد آن بود که برای عبور از این مشکل، ارزهای دیجیتال ایجاد و عرضه شد. ارزهای دیجیتال واسطه ها را در معاملات جهانی حذف کرد و باعث تسهیل روابط پولی و تجاری شد.
تکنولوژی بلاک چین دارای نسل ها و شبکه های مختلفی است. در زمان انجام معاملات و مبادلات ارز دیجیتال نیز بسیار مهم است که به بلاک چین مورد استفاده آن ارز توجه کنیم.
تاکنون بیش از نه هزار ارز دیجیتال معرفی شده که هر یک از آن ها از یک شبکه بلاک چین خاص استفاده می کنند و هر بلاک چین برای انتقال و خرید و فروش ارز دیجیتال از قانونی پیروی می کند که هنگام انجام تراکنش های مختلف باید مورد توجه قرار گیرند و همه ارزها از یک شبکه برای انتقال استفاده نمی کنند و تنها ارزهایی که در بستر یک شبکه بلاک چین مشترک هستند از یک شبکه یکسان بهره می برند.
انواع شبکه های انتقال ارز دیجیتال و بلاک چین
در دنیای ارزهای دیجیتال، پنج بلاک چین مشهور و کاربردی موجود است که معامله گران ارز های رمزنگاری شده خود را از طریق این بلاک چین ها منتقل می کنند. در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم نمود.
شبکه ERC20 :
استاندارد (Ethereum Request for Comment) یا به صورت خلاصه ERC20، در سال ۲۰۱۵ توسط یکی از مهندسین اتریوم ابداع شد و به توکن ها اجازه فعالیت در بلاک چین اتریوم را می دهد. استاندارد ERC20 مجموعه ای از قوانین است که باید یک روی یک توکن اعمال شود تا بتواند روی اکوسیستم اتریوم به فعالیت بپردازد. توکن های ERC20 به دلیل امکان استفاده در عملیات های جذب سرمایه یا ICO بسیار کاربردی هستند. پروژه های مبتنی بر بلاک چین برای جذب سرمایه می توانند تا زمان ساخت بلاک چین اصلی خود، برای ساخت و فروش توکن های ERC20 اقدام کنند.
توکن های ERC20 بر روی تمامی کیف پول های معتبر اتریوم قابلیت انتقال و ذخیره سازی دارند و مجموعه ای از قواعد و مقرراتی است که به شما کمک می کند یک قرارداد هوشمند را به همراه توکن هایش بر بستر اتریوم بسازید. استاندارد ERC20 نیز مقدار توکن هایی که می توانند در بین آدرس ها جا به جا شوند و همچنین میزان خروج توکن ها از حساب کاربری را تعریف می کند، فرآیند ایجاد یک توکن را بسیار آسان کرده و به همین علت بود که اتریوم محبوب ترین پلتفرم ICOها در سال ۲۰۱۷ شناخته شد.
همچنین باید بدانید که، توکن های ERC20 دارای برخی مشکلات هستند. در حقیقت ممکن است به صورت ناخواسته زمانی که به عنوان یک روش پرداخت به جای اتر در قراردادهای هوشمند به کار می روند، تخریب شوند. برای حل این مشکل اتریوم به دنبال ایجاد استاندارد جدیدی به نام ERC223 است.
شبکه BEP2:
این شبکه مجموعه ای از قوانین را تعریف کرده که برای فعالیت در این سیستم، توکن ها باید از این قوانین پیروی کنند. شبکه بایننس چین که به صرافی بایننس تعلق دارد، از کوین اصلی BNB و توکن های بسیاری پشتیبانی می کند. کارمزد انتقال در این شبکه به مراتب از شبکه اتریوم ERC20 کمتر است. کیف پول های این شبکه با BNB شروع می شوند.
کارمزد انتقال در این شبکه با مقدار BNB موجود در آن شبکه پرداخت می شود. همچنین توکن های BEP2 این قابلیت را دارند که طیف وسیعی از دارایی های دیجیتال و کالاهای قابل تجارت را نشان دهند.
پروژه ها انتقال توکن یا بخشی از منبع توکن خود را به BEP2 از شبکه اصلی، ERC20 یا NEP5 پروتکل رمز اصلی در بلاکچین عمومی NEO اعلام می کنند. حتی بیت کوین نیز نسخه تابعی از BEP2 را منتشر کرده است که می تواند از سرعت، امنیت و کارایی معاملاتی این بستر جدید بلاکچین بهره مند شود.
با توجه به سرعت بالای انتقال و کارمزد مناسب شبکه BEP2 بسیاری از کوین های محبوب در این شبکه، امکان انجام تراکنش دارند. تقریباً تمامی رمزارزهای معروف دنیا از جمله بیت کوین، اتریوم و حتی استیبل کوین تتر در این شبکه، امکان نقل و انتقال دارند. از محبوب ترین آنها می توان به رمز ارز کاردانو اشاره کرد که علاوه بر شبکه بلاکچین مستقل خود ADA، از طریق شبکه BEP2 نیز قابل انتقال است. رمزارز BNB نیز از اصلیترین کوینها برای نقل و انتقال در این شبکه است.
شبکه BEP20:
بایننس اسمارت چین یک بلاک چین موازی با بلاک چین بایننس است که برای ایجاد قراردادهای هوشمند طراحی شده و محیط آن با ماشین مجازی اتریوم (EVM) سازگار است. این عملکرد به معنای رقابت با اتریوم یا جایگزینی برای اتریوم نیست و BSC ، یک بلاک چین سازگار با اتریوم است و طوری طراحی شده تا ویژگی های بیشتری مثل ایجاد بلاک های سریع تر، کارمزد تراکنش کمتر را به کاربران ارائه دهد. به این ترتیب کاربران می توانند همان دارایی توکن ERC20 را در مدت زمانیی کوتاه تر و با کارمزد کمتر در بایننس اسمارت چین توکن BEP20 انتقال دهند.
با کمک شبکه BEP20 میتوان در بلاک چین های مختلف از توکن های سازگار استفاده کرد. همچنین می توان توکن های سایر زنجیره های بلوک را در دسترس قرار داده و آن ها را در BSC در دسترس قرار داد.
از مزایای آن می توان بدان اشاره کرد که، توکن های BEP20 با هر دو سیستم عامل BEP2 و ERC20 سازگار هستند و BNB از این نسخهها پشتیبانی می کند، از عملکرد توکنهای ساخته شده با استفاده از استاندارد BEP20 برای استفاده در شبکه BSC پشتیبانی می کند، می توان آن را با BEP2 که نشانه بومی Binance Chain است، تعویض کرد و بسیاری از کیف پول ها از توکنهای BEP20 پشتیبانی می کنند.
شبکه TRC20:
استاندارد (Tron Request for Comment) به توکن هایی اشاره دارد که از قرارداد هوشمند ارز دیجیتال ترون استفاده می کنند و در واقع، TRC20 استاندارد توکن مبتنی بر اجرای قراردادهای هوشمند در بلاکچین ترون است.
ترون یکی از بلاک چین های محبوب است که تراکنش ها در آن با سرعت بالایی انجام می شوند، در واقع توکن هایی که از استاندارد TRC20، پیروی می کنند به این معنی است که این توکن ها در بلاک چین ارز دیجیتال ترون جابجا می شوند.
رمز ارز بومی بلاک چین ترون، TRX نام دارد. عملکرد ارز TRX بر بستر ترون همانند عملکرد ارز ETH در بلاکچین اتریوم است. به عبارت دیگر، کاربران و توسعه دهندگان برای این که بتوانند توکن های TRC20 خود را توسعه دهند، باید ارز TRX داشته باشند تا بتوانند آن را به عنوان ارز قابل پرداخت، به شبکه ترون ارائه کنند.
با توجه به شباهت شبکه های TRC20 و ERC20، بیشتر معامله گران این دو شبکه را با یکدیگر اشتباه گرفته و در انتخاب شبکه ارسال رمز ارز های خود خطا می کنند. به همین دلیل دقت داشته باشید که در هنگام انتخاب این دو شبکه دچار خطای دید نشوید.
در مورد مزایای آن می توان گفت که، هزینه تراکنش ها در شبکه ترون رایگان است و انجام تراکنش ها از سرعت بسیار بالایی برخوردار است. بلاک چین ترون می تواند در هر ثانیه تا ۲۰۰۰ تراکنش را انجام دهد. این سرعت در مقایسه با شبکه اتریوم با سرعت ۲۵ تراکنش بر ثانیه و شبکه بیتکوین با ۳ – ۶ تراکنش بر ثانیه، معنا پیدا می کند.
شبکه OMNI:
یک پروتکل لایه ای است که بر روی بلاک چین بیت کوین توسعه پیدا کرده است. با استفاده از لایه اومنی، برنامه نویسان می توانند توکن های خود را بر روی بلاک چین بیت کوین توسعه دهند و تراکنش های نسل دوم بلاک چین را بر بستر بیت کوین به انجام برسانند. از آنجایی که توکن های توسعه یافته در لایه اومنی، بر روی بلاکچین بیت کوین هستند، شماره آدرس، کیف پول و تراکنشهای انجام شده درست مانند بیت کوین است.
دو ارزی که توسط این شبکه پشتیبانی میشود دلار و بیت کوین می باشد شما می توانید دلارهای خود را از طریق این شبکه انتقال دهید اما سرعت این شبکه بسیار پایین است و همچنین کارمزد آن بسیار بالاست. کارمزدهای این شبکه به صورت بیت کوین پرداخت می شود.
مزیت مهم آن در این است که، تمام سکه های آن از نظر فنی نشانه بلاک چین BTC هستند و با هر کیف پول یا تبادل، که از BTC پشتیبانی می کند، می تواند به صورت خودکار از سکه های OMNI پشتیبانی کند. این مفهوم مشابه رابطه بین HTTP و TCP یا IP است، جایی که TCP یا IP برای ایجاد امکان انتقال داده از طریق HTTP ارتباط بین دو همتا را ایجاد می کند.
شبکه OMNI این امکان را دارد که استفاده از قراردادهای هوشمند، تجارت دارایی های دیجیتال ، مبادله ارزش دیجیتال و حتی مبادله غیر متمرکز ارز رمزپایه را تسهیل کند. تمام معاملات OMNI در بلاک چین BTC انجام می شود و توسط شبکه BTC ثبت و تایید می گردد.
چگونه تتر را از یک شبکه به شبکه دیگری انتقال دهیم؟
ساده ترین راه برای تغییر پروتکل توکن های تتر یا تغییر شبکه انتقال آن، استفاده از صرافی هاست. بسیاری از صرافی های خارجی و همچنین برخی از صرافی های ایرانی، به دلیل برخورداری از حجم بالای نقدینگی، از چندین شبکه برای انتقال ارز تتر پشتیبانی می کنند.
فرض کنید شما، در کیف پول خود مقداری تتر ERC20 دارید و به دلیل کارمزدهای زیاد شبکه اتریوم، تصمیم گرفته اید آنها را به تتر TRC20 تبدیل کنید. برای این کار کافی است تترهای خود را یک بار به صرافی ارز دیجیتال انتقال دهید. سپس کیف پول صرافی را باز کرده و وارد قسمت برداشت تتر (Withdraw) شوید. حالا آدرس تتر TRC20 کیف پول خود را وارد کرده و شبکه انتقال را روی ترون قرار دهید. در نهایت بر روی گزینه Submit کلیک کرده و تراکنش را ارسال کنید. در نهایت توکنی که در کیف پول خود دریافت می کنید، تتر TRC20 است که از این به بعد، روی شبکه ترون جابهجا خواهد شد.
ارسال پاسخ