سقوط بیت کوین

این روزها چه خبره توی بازار ارزهای دیجیتال و بیت کوین ؟

سرمایه گذاران حرفه ای بازار ارزهای دیجیتال، به این دلیل می توانند به موفقیت و ثروت های کلان دست یابند که کاملا هوشمندانه فعالیت می کنند و به خوبی می دانند که هر ریزشی بالاخره به صعودی ختم می شود.

در واقع باید گفت که با نگاهی به تاریخچه فعالیت های بازار و ماهیت ارزهای دیجیتال همواره شاهد صعود و نزول های متعددی بوده ایم که شاید بتوان گفت، دلیل مهم برای زنده بودن و فعال بودن این بازار می باشد.

علت ریزش بیت کوین

تقریبا مدتی است که در بازار با این خبر مواجه هستیم که بیت کوین سقوط کرده است. این اتفاق برای اولین بار از ماه جولای سال 2021 رخ داد و ارزش بزرگترین ارز دیجیتال دنیا از نصف هم کمتر شده است. لازم به ذکر است که این رخداد شامل حال سایر انواع ارزهای دیجیتال نیز بوده و این موضوع نیز با کاهش میزان معاملات ارزهای دیجیتال، همراه بوده است.

این اتفاق، خیلی افراد را به یاد سریال تخت و تاج و شعار معروف آن که «زمستان به زودی فرا می رسد» می اندازد. این جمله بیانگر این مفهوم است که زمستان قسمتی از چرخه طبیعی بوده و اجتناب ناپذیر است. یعنی هیچ بازاری وجود ندارد که زمستان نداشته باشد و حتی باید گفت، یکی از نشانه های سلامت یک بازار مالی، وجود ریزش های شدید است و در غیر این صورت آن بازار یک بازار تصنعی و غیر قابل اعتماد است.

با توجه به این موضوع، ریزشی که در حال حاضر رخ داده و همگی شاهد آن هستیم، اگر چه که ممکن است در کوتاه مدت، با احساسی از منفی گرایی همراه باشد ولی در بلند مدت، یک سیگنال بسیار مثبت را ارائه می دهد و بیانگر آن خواهد بود که بازار ارزهای دیجیتال، قابل اعتماد و سودده است.

تقریبا اکثر سرمایه گذاران معتقد هستند که بازار مجددا به روند صعودی اش ادامه می دهد. به طوری که از ابتدای سال 2009 که بیت کوین معرفی و روانه بازار شد، تا به امروز نیز شاهد بازارهای صعودی و نزولی بسیار زیادی بوده است.

این یک اصل مشخص و تایید شده ای است که همواره پس از یک دوران رشد سنگین، یک اصلاح در پیش رو است، ولی طبیعتا طول مدت این رشد و این ریزش بسیار پر اهمیت است.

بنابراین ریزش کنونی بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال دلایل کوتاه مدت و بلند مدت زیادی دارد که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم نمود.

آیا بیت کوین به سایر بازارهای مالی مرتبط است؟

تحلیل گران بازار ارز دیجیتال این آرزو را داشتند که بازار ارز دیجیتال ارتباط فنی با سایر بازارها نداشته باشد. در واقع می دانیم که بیت کوین، ارز دیجیتال شماره یک بازار، هیچ صادر کننده مرکزی یا شرکت و سازمانی ندارد که آن را تحت کنترل داشته باشد و در واقع باید گفت که، کاملا مستقل بوده و به همین دلیل، تحلیل گران بر این باورند که اتفاق کنونی که مشاهده می شود، نباید برای آن رخ میداد و ریزش و رکود و تورم در سایر بازارها نباید تاثیر زیادی روی قیمت بیت کوین می گذاشت. ولی رخدادهای اخیر نشان می دهد که این تئوری کاملا غلط است.

وقتی ویروس کرونا همه گیر شد، اقتصاد دنیا از ماه مارس سال 2020 با رکود سنگینی روبرو شد و بیت کوین هم ریزش 57% را تجربه کرد. در نظر داشته باشید که ضربه ای که کرونا به اقتصاد جهانی زده خیلی سنگین بوده و در میان مدت باید این رکود را تحمل کنیم. یکی از دیگر از عوامل رکود در بازار ارز دیجیتال و بیت کوین، اتفاقاتی است که میان اوکراین و روسیه رخ داد و علاوه بر تورم، با مشکل زنجیره تامین غذایی، به دلیل افزایش قیمت سوخت نیز مواجه هستیم.

لازم به ذکر است که تغییرات در بازارهای مالی از جایی شروع شد که آمار تورم در کشورهای مختلف از جمله انگلیس، آمریکا، استرالیا، کانادا و نیوزلند افزایش یافت و فدرال رزرو و بانک های مرکزی این کشور ها اقدام به بالا بردن نرخ بهره کرده اند. در حال حاضر، بازار سهام آمریکا و ارز دیجیتال هر دو سقوط شدیدی را تجربه کرده اند، ولی در حال بازگشت هستند. از دلایل این رویداد، میزان پول نقدی است که دولت ها به اقتصاد تزریق کرده اند.

خبر خوش این است که این اتفاقات و رویدادها همگی موقتی بوده و به زودی جریانات صعودی در بازار از سر گرفته می شود.

ماهیت بازار ارز دیجیتال

هر یک از فعالان بازار به خوبی می دانند که ماهیت بازار ارز دیجیتال، ذاتا همراه با نوسان است و حتی کسانی که باعث حرکت های صعودی بازار ارز دیجیتال می شوند نیز بیان می دارند که کسب موفقیت در بازار ارز دیجیتال همیشه تضمین شده نیست و از دلایل هیجان انگیز بودن و متفاوت بودن این بازار دقیقا ماهیت آن، یعنی عدم ثبات و نوسانات بسیار زیاد این بازار است که توجه بسیاری از سرمایه گذاران و نوسان گیر ها را به خود جلب کرده است به طوری که توانسته اند تا به حال سودهای هنگفتی را به دست آورند در عین حال که ممکن است ضررهایی را نیز تجربه کرده باشند.

در نظر داشته باشید که تمامی رویدادها و حرکت هایی که در بازار ارز دیجیتال مشاهده می شود، دارای سرعت بسیار بالایی می باشد و در مقایسه با سایر بازارها نیز بسیار بالاتر است.

قانون گذاری و تعیین حفره های امنیتی

این موضوع را در نظر داشته باشید که بازار ارز دیجیتال قسمتی از ارزش خود را به خاطر اعتماد و امیدواری کاربران نسبت به آن دارا می باشد، زیرا این بازار به دلیل عدم قانون گذاری مشخص، با چالش های کوتاه مدتی مواجه می شود و هر تغییر و تحول و رخداد جهانی ممکن است بر این بازار اثر گذار باشد. به عنوان مثال، در اواسط سال 2021، کشور چین استخراج بیت کوین را ممنوع کرد و باعث شد قیمت بیت کوین از نزدیکی های 65000$ تا 35000$ ریزش داشته باشد. پس از آن هم ایلان ماسک رئیس شرکت تسلا بیان داشته که دیگر پذیرش بیت کوین را عاقلانه نمی داند چرا که آلودگی های محیط زیستی زیادی را ایجاد می کند. بسیاری از سرمایه گذاران دچار اضطراب و نگرانی شدند که دولت های چین، آمریکا، هند و حتی آلمان، کنترل مرکزی بازار را در دست بگیرند و با قانون گذاری، کار را برای سرمایه گذاران سخت کنند، ولی پس از آن، بازار مجددا به روند صعودی اش ادامه دارد.

در مورد بیت کوین، تاریخچه فعالیت های بازار این موضوع را نشان می دهد که بالاخره روند صعودی آغاز خواهد شد و باید نشانه های لازم وجود داشته باشد که سرمایه گذاران به بازار بازگردند. هنوز این باور وجود دارد که، خرید در کف، یکی از اتفاق های بسیار خوبی است که برای سرمایه گذاران روی می دهد اما موضوع مهم این است که باید بررسی نمود و دانست قیمت کف در کجاست و دلیل ریزش آن چیست. وقتی دلیل ریزش را متوجه شدید به راحتی می توانید برای سناریو های پیش روی بیت کوین هم آماده شوید.

در واقع هر اندازه که امنیت در بازار بیشتر شود، قطعا شاهد توجهات بیشتری از سوی کاربران نسبت به بازار خواهیم بود.

شاید سرمایه گذاران با این سوال مواجه باشند که، بهترین زمان برای ورود و خرید بیت کوین چه زمانی است؟

این سوال باید از چند زاویه مورد بررسی قرار بگیرد. در ابتدا باید از دید فاندامنتال تمامی متغیر ها را سنجید که در واقع تحلیل فاندامنتال، مهم ترین نوع تحلیل در بازار ارز دیجیتال است و همیشه باید اهمیت این نوع از تحلیل را پذیرفته و به درستی از داده های موجود استفاده نمود.

در طی سال گذشته شاهد آن بودیم که، بیت کوین به بالاترین قیمت خود رسید و حال اوضاع به گونه ای شده که در چند ماه اخیر، به کف قیمتی خود رسیده و این بدان معناست که در این مدت، بیت کوین بیش از 37% ریزش را تحمل کرده است.

باید بدانیم که سرمایه گذاری بر روی هر دارایی در مقطع کنونی، همراه با ریسک است، ممکن است شما وارد بازار مسکن، طلا، نفت و غیره شوید و پس از مدتی قیمت آنها نیز نوسان داشته باشد. حال در نظر داشته باشید که می خواهید بر روی بیت کوین سرمایه گذاری کنید که ذاتا نوسان زیادی دارد و به همین دلیل، موقعیت های سرمایه گذاری  و کسب سود بسیار خوبی را ایجاد می کند.

مشکلی که از نظر ذهنیتی افراد با آن روبرو هستند این است، وقتی قیمت بیت کوین بالاست همه دوست دارند که بالا تر برود و می گویند کاش پیش از این و زمانی که در قیمت های پایین تر بود، می خریدیم که اکنون، سود خوبی به جیب می زدیم. اما وقتی نمودار بیت کوین با ریزش بسیار سنگینی روبرو می شود، همگی با این ترس مواجه هستند که قرار است بیشتر از اینها ریزش داشته باشد، پس فعلا دست نگه میدارم. در نظر داشته باشید که یکی از دلایلی که تا به حال، بازار حرکت صعودی اش را آغاز نکرده، همین موضوع است.

در واقع تمامی افراد ترس از ورود را دارند و شاخص ترس و طمع هم هر روز همین موضوع را نشان می دهد. سرمایه گذاران بزرگ همیشه این ایده را دارند که هر وقت ترس در بازار زیاد شود، زمان خرید است و هر وقت بازار در حالت طمع قرار بگیرد، وقت فروش و خروج است.

آیا زمان خوبی برای داشتن بیت کوین است؟

خرید بیت کوین و ذخیره آن به عنوان دارایی هنوز گزینه ای عالی و جذاب در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شود. به ویژه که بازار، ریزش سنگینی را تجربه نموده است. اما باید دید که این ارز دیجیتال چه زمانی کف سازی خود را به پایان می برد و سپس اقدام به یک ورود مطمئن نموده و موفقیت خود را تضمین کنید.

چنانچه به سرمایه گذاری در حوزه ارز دیجیتال علاقه مند هستید، توصیه می شود که از هم اکنون اولین قدم های خود را بردارید و با کسب اطلاعات و آموزش های لازم در زمینه بازار ارز دیجیتال، آینده خود را در این بازار تثبیت کنید.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/winanceo/public_html/blog/wp-includes/functions.php on line 5309