لایت کوین یکی از ارزهای دیجیتال معروف و باسابقه در بازار محسوب می شود. این رمز ارز، توسط چارلی لی (Charlie Lee) در ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ معرفی شد.
او لایت کوین را با هدف تکمیل بیت کوین و رفع مشکلاتی مانند مدت زمان انجام تراکنش ها، هزینه ها و استخرهای متمرکز ماینینگ طراحی نمود. او توانست در کد و پروتکل بیت کوین، برخی از اصلاحات را انجام دهد تا استفاده از ان را بهبود بخشیده و همچنین پذیرش عمومی آن میسر شود.
از اهداف مهم شکل گیری لایت کوین، کاهش زمان تاییدیه هر بلاک از ۱۰ دقیقه به ۲٫۵ دقیقه بود، که بدین ترتیب بتوان تراکنش های بیشتری را تایید نمود و در حال حاضر، روزانه ۱۴،۴۰۰ لایت کوین استخراج می شود که این حداکثر مقدار ممکن است.
لایت کوین مانند سایر ارزهای دیجیتال، ابزاری برای معامله و پرداخت های بین المللی و مبتنی بر تکنولوژی بلاک چین است. می توان گفت که این ارز دیجیتال همتا به همتا، شباهت های زیادی با بیت کوین دارد، اما پلتفرم آن از بلاک چین های مختلفی استفاده می کند که امکان انتقال سریع تر تراکنش ها را فراهم می سازد. نرم افزار ایجاد و انتقال کوین های لایت کوین، به صورت متن باز است و پلتفرم آن به طور کامل غیر متمرکز است. این کریپتوکارنسی از زمانی که بازار جذاب ارزهای دیجیتال وارد شد، رشد پایداری را تجربه کرده و در حال حاضر از محبوب ترین های بازار محسوب می شود.
مزایای لایت کوین
قابلیت انتقال وجوه به صورت بین المللی و بدون نیاز به روند نقل و انتقالات پرهزینه سنتی، می تواند مهم ترین موضوع محسوب شود به طوری که برای انجام آن حتی تا دورترین نقاط نیز تنها چند دقیقه زمان نیاز است.
ایجاد کیف پول لایت کوین و پذیرش وجوه از طریق آن آسان است. فقط کافی است برنامه آن را نصب کنید و کلید خصوصی خود را در مکانی امن و مطمئن، ذخیره کنید.
زمانی که صحبت از کنترل حجم بالای تراکنش هاست، لایت کوین در این زمینه عملکرد بسیار خوبی دارد. و برای آن دسته از کاربرانی که به تاییدیه های فوری و هزینه تراکنش های کمتری نیاز دارند نیز می تواند بسیار مناسب باشد.
لایت کوین از الگوریتمی استفاده می کند که با استفاده از این نوع فناوری، قادر است تا چهار برابر بیشتر از شبکه بیت کوین در طی یک سال، کوین تولید کند.
معایب لایت کوین
فرآیند ماینینگ لایت کوین، نیاز به صرف انرژی بسیار بالایی دارد.
لایت کوین به اندازه ارزهای دیجیتال دیگر مثل بیت کوین و یا ارزهای فیات مورد پذیرش قرار نگرفته است.
برای حفظ امنیت کوین خود نیاز به دانش فنی بیشتری دارید.
بررسی تشابه و تفاوت موجود بین لایت کوین و بیت کوین
حداکثر عرضه: بسیاری از ارزهای دیجیتال عرضه محدودی دارند ولی حتی با وجود ۸۴ میلیون لایت کوین، عرضه آن چهار برابر بیشتر از بیت کوین است. از نظر تئوری، این بدان معناست که لایت کوین در آینده به چیزی حدود یک چهارم ارزش بیت کوین خواهد رسید.
میزان سرمایه بازار: اگرچه سرمایه بازار لایت کوین در مقایسه با بیت کوین، قابل توجه نمی باشد، ولی این ارز دیجیتال هنوز هم در بین پنج کریپتوکارنسی برتر قرار دارند.
الگوریتم ماینینگ: هر دوی این رمزارزها بر اساس الگوریتم اثبات کار طراحی و ایجاد شده اند. بیت کوین از الگوریتم SHA-256 و لایت کوین از الگوریتم Skrypt استفاده می کند که از نظر محاسباتی فشرده تر است، اما از حافظه قابل توجهی استفاده می کند.
سرعت معامله: هر تراکنش لایت کوین برای تایید نهایی به زمانی تقریبی ۲٫۵ دقیقه نیاز دارد. در صورتی که در بیت کوین، این میانگین، ۱۰ دقیقه است. در نتیجه می توان گفت که، لایت کوین چهار برابر سریع تر این کار را انجام می دهد و می تواند معاملات بیشتری را پردازش کند.
هزینه معاملات: الگوریتم Skrypt هزینه های معاملات را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
پاداش بلاک: ماینرها با دریافت پاداش برای هر محاسبه صحیح و در نتیجه افزودن یک بلاک جدید، بابت همکاری خود در شبکه، پاداش دریافت می کنند. ماینرها در حال حاضر به ازای هر بلاک، ۲۵ لایت کوین دریافت میکنند. این در حالی است که در شبکه بیتکوین، ۱۲٫۵ BTC به عنوان پاداش در نظر گرفته شده است. با توجه به این موضوع که، هر بلاک جدید به طور متوسط در هر ۲٫۵ دقیقه ایجاد می شود، این ویژگی را از نظر آماری به همراه دارد که ماینرهای بیشتری امکان دریافت پاداش را دارند.
ارسال پاسخ