شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید، ریپل در واقع تافته جدا بافته ای در بازار ارزهای دیجیتال است و یک فرق بزرگ با سایر ارزها مانند بیت کوین و اتریوم دارد که در ادامه به طور مفصل در مورد آن صحبت خواهیم نمود.
ریپل چیست؟
ریپل با هدف تسهیل نقل و انتقالات بین بانکی و موسسات مالی در شهر سانفرانسیسکو راهاندازی شد و از آن تحت عنوان سیستم پرداخت فوری « real-time gross settlement system » نام برده می شود.
در سال ۲۰۰۴، نسخه اولیه ریپل به نام «Ripplepay» توسط مهندسی به نام رایان فاگر تاسیس شد ولی از موفقیت کافی برخوردار نگشت.
در سال ۲۰۱۱، مدیریت این شرکت تغییر کرد و جد مک کالب نیز به مدیریت این تیم پیوست که پس از تغییر نام آن به اوپن کوین «Open Coin» موفق شد با بانک ها و موسسات مالی معتبر همکاری نموده و ریپل را به سومین ارز دیجیتال برتر بازار تبدیل کند.
در سال ۲۰۱۳، اوپن کوین به نام ریپل لب «Ripple Labs» تغییر نام یافت، در سال ۲۰۱۴ جد مک کالب با تیم مدیریت ریپل به اختلاف خورد و از این تیم جدا شد تا استفان توماس جایگزین او شود.سپس سال ۲۰۱۵ به ریپل تغییر نام یافت. و تا به امروز یک ارز شناخته شده و معروف بازار ارزهای دیجیتال محسوب می شود.
شاید این سوال ایجاد شود که، می توان از خدمات سوئیفت استفاده کرد و چه نیازی به ارز ریپل است؟
در نظر داشته باشید که استفاده از خدمات سوئیفت و انتقال پول از کشوری به کشور دیگر، نیاز به سه روز تا یک هفته زمان دارد و همچنین مشمول هزینه زیادی است. در حالی که همین امر با استفاده از شبکه ریپل «Ripple Net» به صورت آنی و طی چند ثانیه با کمترین کارمزد انجام پذیر است.
اهداف ارز دیجیتال ریپل
ارز دیجیتال ریپل دارای ویژگی خاص و متفاوتی در مقایسه با سایر ارزهای دیجیتال است، چنانچه دقت نمایید در می یابید که بیت کوین و سایر ارزها نیز به دنبال حذف بانک ها و واسطه های مالی هستند ولی ریپل، با هدف کمک و ارائه خدمات به آنها فعالیت می نماید، به همین دلیل است که مورد استقبال بسیار زیاد بانک ها قرار گرفته است.
همچنین باید به موضوع متمرکز بودن یا نبودن ارز ریپل بپردازیم که به منزله مهمترین تمایز ریپل با سایر ارزهای دیجیتال است. در واقع شرکت ریپل مدعی است که به دنبال تمرکززدایی بوده و تا به حال نیز نودهای اعتبارسنج را گسترش داده است، در عین حال، شرکت ریپل توانایی کنترل XRP را دارد که این ارز در بین فعالان ارز دیجیتال به عنوان یک ارز متمرکز شناخته می شود. بدین طریق، حتی در صورت انحلال شرکت ریپل، ارز XRP قادر به ادامه حیات خود خواهد بود.
نکته دیگری که در مورد ریپل می توان بیان داشت این است که تراکنش های انجام شده در این شبکه، به صورت ناشناس انجام نمی شوند و فرایند احراز هویت (KYC) و اقدامات مبارزه با پولشویی (AML) مطابق با قوانین بانک ها و دولت ها صورت می گیرد و جالب است بدانید که، سرعت پردازش تراکنش های ریپل در مقایسه با سایر ارزها مانند بیت کوین و اتریوم بسیار سریع تر است. به طوری که در هر ثانیه ۳ تا ۶ معامله بیت کوین و ۱۰ تا ۱۵ معامله اتریوم پردازش می شود، ولی شبکه ریپل، توانایی پردازش ۱۵۰۰ معامله را دارد. به همین دلیل است که، خرید ارز دیجیتال از طریق شبکه ریپل بسیار سریع تر از شبکه های دیگر است.
چنانچه بخواهیم هدف ارز دیجیتال ریپل را در یک جمله بیان کنیم، بهتر است بگوییم: ریپل قصد دارد شبکه پرداخت غیر متمرکز، سریع و امن برای ارتباط موسسات مالی در سراسر جهان ایجاد کند.
عوامل موثر بر قیمت ریپل
عوامل مختلفی بر قیمت ارز دیجیتال ریپل تاثیر می گذارند که بررسی آنها می تواند به ما کمک کند تا چشم انداز بهتری نسبت به قیمت ریپل در آینده داشته باشیم.
عرضه محدود:
یکی از مهم ترین عواملی که می تواند بر روی آینده قیمت ریپل موثر باشد، محدودیت عرضه است، زیرا سکه ریپل جدیدی به بازار عرضه نخواهد شد و همان ۱۰۰ میلیارد سکه که در ابتدای عرضه ریپل صادر شده است، ثابت خواهد ماند و ویژگی مهمی که به دنبال دارد× آن است که از ایجاد هرگونه تورمی جلوگیری شده و عرضه محدود ریپل در کنار تقاضای بالای این رمزارز می تواند قیمت ریپل را در آینده افزایش دهد.
همکاری با بانک ها:
مهم ترین هدف ایجاد ریپل، همکاری آن با بانک ها و موسسات مالی است. در سال ۲۰۱۶ ریپل با بیش از ۲۰ بانک و موسسه قرارداد همکاری امضا نموده و قیمت XRP بلافاصله ۲۰۰ درصد افزایش یافت و در حال حاضر نیز ریپل با بیش از ۱۰۰ بانک و موسسات مالی بزرگ همکاری دارد.
پذیرش جهانی:
جالب است بدانید که تعداد مشتریان سیستم پرداخت RippleNet از ۳۰۰ شرکت عبور کرده و همواره بر تعداد آن افزوده می شود. به طوری که در بیش از چهل و پنج کشور جهان در شش قاره مختلف استفاده می شود و امکان پرداخت در بیش از هفتاد کشور وجود دارد.
تصویت قوانین:
تعیین و تصویب قوانین و مقررات برای معاملات ارزهای دیجیتال می تواند تاثیر مستقیم بر روی قیمت تمامی ارزها بگذارد. اما ریپل از معدود ارزهایی است که به خوبی خود را با قوانین وفق داده و در صورت تصویب آیین نامه جدید برای رمز ارزها احتمالا اطمینان سرمایه گذاران به ارزهایی که با قانون فاصله دارند، کاهش می یابد و تقاضا به سمت ریپل که جایگاه بهتری نسبت به باقی ارزهای دیجیتال بازار دارد، جلب خواهد شد.
دیجیتالی شدن بخش مالی:
این روزها دیجیتالی شدن بخش مالی به یکی از اولویت های اصلی شرکت های ارائه دهنده خدمات مالی تبدیل شده است. به دلیل نرخ تبدیل ارز بالا و سیستم های پرداخت قدیمی، پرداخت آنلاین برای شرکت ها دشوار شده و تمامی آنها به دنبال فناوری هایی مانند ریپل هستند که بتواند این فرآیند را با کمترین هزینه انجام دهند.
کاربرد ارز دیجیتال ریپل چیست؟
با اینکه در مورد ارز دیجیتال بودن یا نبودن ریپل بحث زیادی انجام شده است ولی باید گفت که، یک ارز دیجیتال محسوب می شود، زیرا کاربران بازار هر کاری که با ارز دیجیتال بیت کوین می توانند انجام دهند، ریپل هم قابلیت آن را دارا می باشد.
قابل ذکر است که، ریپل مدت های بسیار طولانی است که به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال برتر جهان محسوب شده و روز به روز بر محبوبیت آن افزوده می شود و امروزه مشاهده می شود که بسیاری از فروشگاه ها و شرکت ها که پذیرای پرداخت از طریق ارزهای دیجیتال هستند، رمزارز ریپل را نیز پذیرفته اند.
در نهایت باید گفت، ریپل به عنوان مهمترین ارز دیجیتال از لحاظ نقل و انتقالات مالی بین المللی رسمی شناخته می شود و بیش از ۱۰۰ موسسه مالی و برخی از بانک های مهم در آمریکا و اروپا از ریپل برای تسویه آنی نقل و انتقالات مالی بین بانکی استفاده می کنند و می تواند در آینده نیز بیشتر مورد استقبال کاربران قرار گیرد.
ارسال پاسخ