آیا شما نیز با اصطلاحات استاپ لیمیت و استاپ اوردر مواجه شده اید و می خواهید بدانید چگونه باید از آن برای کسب سود استفاده نمود. در نظر داشته باشید که دو استراتژی بسیار مهم در بازار ارز دیجیتال محسوب می شود و بسیاری از معامله گران در روند معاملات خود از آن استفاده می کنند تا بتوانند سود بیشتری کسب کنند یا از ایجاد ضرر و زیان های بیشتر در معاملات جلوگیری کنند.
در واقع این دو روش دارای تفاوت هایی با یکدیگر هستند و مزایا و معایبی را در پی دارند که در ادامه می خواهیم به توضیح آن بپردازیم. مطالعه آن می تواند اطلاعات مفیدی در این زمینه برای شما فراهم نماید. پس توصیه می شود تا پایان مقاله ما را همراهی نمایید.
استاپ لیمیت چیست؟
یک سفارش در بازار ارز دیجیتال به شمار می رود و هنگامی که قیمت به نقطه A می رسد، سفارشی به قیمت B داده می شود. سفارش محدود برای معاملات حرفه ای و دقیق بسیار مفید است و معمولا برای کاهش ریسک استفاده می شود. به عنوان مثال، در نظر داشته باشید که شما به عنوان معامله گر بازار، یک سفارش فروش استاپ لیمیت برای بیت کوین می گذارید و بیان می کنید که اگر قیمت بیت کوین به 5500 دلار یا بیشتر برسد، شما یک سفارش فروش با قیمت 5700 دلار می دهید.
استاپ اوردر چیست؟
در شرایطی که بازار به سطح قیمت مشخصی رسید، استاپ اوردر فعال می شود. استاپ اوردر به طور خودکار یک دارایی با قیمت از پیش تعریف شده می خرد یا می فروشد تا ضرر و زیان را محدود نموده و یا میزان سود را حفظ کند. این موضوع را می توان به عنوان گزاره های شرطی در نظر گرفت زیرا بر اساس یک شرط ایجاد می شوند.
بررسی تفاوت سفارش استاپ لیمیت و استاپ اوردر
برای درک بهتر تفاوت موجود بین این دو روش در نظر داشته باشید که، در هنگامی که یک استاپ اوردر ثبت می کنید، این سفارش در دفترچه سفارش ثبت می شود. این دستور زمانی اجرا می شود که قیمت بازار به قیمتی که شما تعیین کرده اید برسد. بدیهی است اگر سایر معامله گران دقیقاً با همان قیمت سفارش ثبت کرده باشند، اولویت با کسانی است که قبلاً سفارش خود را در صرافی ثبت کرده اند. سفارش محدود باعث ایجاد عمق در بازار می شود. گاهی اوقات به معاملهگرانی که از این سفارشها استفاده میکنند، بازارسازان نیز گفته میشود. از سوی دیگر، استاپ اوردر تنها زمانی در دفتر سفارش ثبت می شود که قیمت بازار به قیمتی که شما تعیین کرده اید برسد. یعنی برخلاف استاپ لیمیت، فقط زمانی این سفارش را در دفترچه سفارش می بینید که قیمت بازار به قیمت دلخواه شما برسد.
تفاوت دیگری که بین استاپ لیمیت و استاپ اوردر وجود دارد این است که یک سفارش محدود معمولاً دارای محدودیت زمانی است. یعنی مثلاً یک هفته یا یک ماه اعتبار دارد و اگر فعال نشود از دفترچه سفارش حذف می شود؛ اما استاپ اوردر این وضعیت را ندارد و تا زمانی که اجرا نشوند معتبر هستند. توجه داشته باشید که استاپ اوردر در نهایت ماهیت خود را به دستور بازار تغییر خواهد داد. این بدان معنی است که وقتی صرافی سفارش شما را ثبت می کند، به عنوان یک سفارش بازار عمل می کند.
از دیگر تفاوت استاپ لیمیت و استاپ اوردر که باید به آن اشاره کنیم این است که، با در نظر داشتن تعادل بین قیمت فعلی بازار و قیمتی که می خواهید معامله کنید از آن استفاده می شود. اگر قیمت معامله هدف شما بالاتر از قیمت فعلی بازار باشد، از حد خرید و فروش استفاده می شود. برعکس، اگر هدف قیمت کمتر از قیمت فعلی بازار باشد، از حد فروش یا حد خرید استفاده میشود.
چگونه از دستورات استاپ لیمیت و استاپ اوردر استفاده کنیم؟
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، دو حالت برای نسبت قیمت مورد نظر شما به قیمت فعلی بازار وجود دارد و اگر قیمت تعیین شده بیشتر از قیمت فعلی باشد. در این شرایط از حد خرید توقف یا فروش استفاده می کنیم. برای توضیح بهتر این موضوع را با یک مثال مطرح می کنیم، مثلا قیمت بیت کوین در حال حاضر 20098 دلار است. اگر پیشبینی میکنید که مقاومت ۲۱۶۰۰ دلاری شکسته نمیشود و قیمت از آنجا کاهش مییابد، از محدودیت فروش استفاده کنید. این تضمین می کند که سودی که با خرید با قیمت های کمتر به دست آورده اید از بین نمی رود. از سوی دیگر، ممکن است شما اینچنین پیشبینی کنید که بیتکوین این مقاومت را میشکند، پس یک سفارش محدود خرید در منطقه 21600 قرار دهید. به این ترتیب در ابتدای روند زمانی که بازار مقاومت را به حمایت تبدیل کرده است، خرید میکنید و روند صعودی را طی میکنید.
چنانچه قیمت تعیینشده کمتر از قیمت فعلی باشد، در این شرایط از حد خرید یا توقف فروش استفاده می کنیم. در این حالت، اگر پیشبینی میکنید که ممکن است قیمت حتی از آن که در نظر دارید، کاهش یابد، مثلاً به 19000 دلار، باید از محدودیت خرید استفاده کنید. در این صورت سود بیشتری به دست می آورید. از طرف دیگر، اگر فکر می کنید که قیمت با رسیدن به 20000 دلار به زیر آن می رسد، از ابزار sell stop برای جلوگیری از ضرر یا کنترل ضرر خود استفاده کنید.
ارسال پاسخ